MALZEMELER:
3 su bardağı nohut
300-400 gr kemikli kuzu eti veya kaburga
1 adet büyük soğan
5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 su bardağı kadar sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:Nohutları ılık suda bir gece önceden biraz tuz döküp bekletin. Ertesi gün nohutların suyunu süzün ve
ılık sudan geçirin.Etleri yıkayıp sularını süzdürün.Soğanı yemeklik doğrayın.
Düdüklü tencereye
sıvıyağı koyup,soğanları kavurun.Üzerine kemikli etleri ilave edip suyunu salıp
çekene kadar 4-5 dakika kavurun.Ardından salçaları ekleyip 1-2 dakika daha
kavurun.Nohutu ve tuzu ekleyin tüm malzemeyi kaşıkla birkaç kez
karıştırın. Nohuta 2-3 su bardağı sıcak su koyup tencerenin kapağını
kapatın ve pişmeye bırakın. Yemek kaynayıp buhar çıktıktan sonra düdüklünün
mandalını indirip ocağın altını kısın ve 20-25 dakika kadar pişirin.Afiyetler
olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder