27 Aralık 2015 Pazar


ZEYTİNYAĞLI ISPANAK YEMEĞİ
 
 
                                                        MALZEMELER:

                                                         1 kg ıspanak
                                                         1 adet havuç
                                                         2 adet orta boy soğan
                                                         4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
                                                         1 yemek kaşığı salça
                                                         1-1,5 yemek kaşığı pirinç
                                                         1 adet kesme şeker
                                                         Tuz 


YAPILIŞI:Ispanakları ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğrayın ve suyunun süzülmesi için süzgecin üstüne koyun..Bir adet havucu kolay soy ile veya bıçakla dışını kazıyın küp küp kesin.Soğanı yemeklik doğrayın.

Geniş bir tencereye zeytinyağı koyun ısınınca soğanları kavurmaya başlayın.Üzerine havuçları ekleyin soğanla birlikte 2-3 dakika kavurun.Sonra salçayı ilave edip 1 dakika kokusu gidene kadar kavurun.Ispanakları azar azar ilave ederek karıştırın.Ispanaklar kavruldukça kendi suyunu salacağı için kontrol ederek 1 çay bardağı kadar su ilave edin, bazen su ilave etmeye gerek kalmıyor. Yemeğin pirincini ve şekerini ilave edip karıştırın.Yemek kaynayınca ocağın altnı kısın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar 15 dakika kadar pişirin.En son tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın. Ilık veya soğuk olarak ister sade yoğurtla isterseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın. Afiyette kalın..
 


 

                                  





   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...