MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Sosu İçin:
1 su bardağı hazır çikolata sos
1/2 su bardağı su
Üstü İçin:
2 su bardağına yakın bolca Hindistan cevizi
YAPILIŞI: Kek hamuru için yumurtaları şekerle iyice çırpın.Sütü ve sıvıyağı ilave ederek çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozu ekleyerek karıştırın, yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına kek hamurunu dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin ve çıkınca soğumasını bekleyin.Soğuyan keki eşit şekilde dikdörtgen dilimleyin.
Hazır almış olduğunuz çikolata sosunu suyla karıştırıp inceltin. Dikdörtgen dilimlediğiniz keklerin dört uzun kenarlarını sosa batırıp hindistan cevizine bulayın. Servis tabağına alıp 1-2 saat dinlendirdikten sonra çayın kahvenin yanında sevdiklerinizle paylaşın. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder