MALZEMELER:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı bir parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin 3 su bardağı kadar un
YAPILIŞI: Yumurta ile şekeri krema haline gelinceye kadar 5-6 dakika çırpın.Yağı ve sütü ekleyin, çırpmaya devam edin. Kuru malzemelerden tarçın,kabartma tozu,vanilya ve unu bir yerde eleyin sıvı karışıma ilave edip karıştırın.Cevizi de içine koyup kek hamurunu karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökün.170 derece ısınmış fırında ilk 20 dakika fırının kapağını hiç açmadan 30-40 dakika kontrol ederek pişirin.Kekiniz hafif ılınınca servis tabağına ters çevirip (isterseniz üstüne pudra şekeri dökerek) dilimleyip servis yapın. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder