MALZEMELER:
3 su bardağı irmik
150 gr tereyağ veya margarin
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Üzeri İçin:
Hazır çikolata sos
İçi İçin: Sade dondurma
YAPILIŞI: Su ve şekeri küçük bir tencereye alın.Şeker eriyene kadar kaynatıp kapatın.Fazla kaynamasına gerek yok koyu bir şerbet olmayacak.
İrmik için yayvan bir tencereye yağınızı koyun, yağ eriyince irmiği ilave edin.Tahta bir kaşıkla orta ateşte 10 dakika kadar karıştırarak kavurun. İrmiğin rengi değişip koyulaşınca ve kokusu çıkınca şerbetini yavaşça dökün. Kısık ateşte 5-6 dakika karıştırarak helvanın suyunu çekmesini bekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın tencerenin kapağının kapatın, 10-15 dakika helvanın demlenmesini bekleyin.
Ilık helvadan herhangi bir ölçü kabına biraz koyun tabana yayın, kaşıkla bastırın. Helvanın üzerine dondurma koyun üzerini tekrar helva ile kapatın. Ölçü kabının üstünü kaşıkla düzeltin, irmikli dondurmayı servis tabağına ters çevirin üzerini hazır çikolatalı sosla süsleyin. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder