5 Ağustos 2015 Çarşamba

                           PATATESLİ TAZE FASULYE TAVASI
                                                    


                                                     MALZEMELER:

                                                     1/2 Taze fasulye
                                                     1 adet iri patates (isteğe bağlı)
                                                     1 çay bardağı mısır unu
                                                     4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
                                                                                
YAPILIŞI:Taze fasulyeleri ayıklayın ikiye üçe bölün.Tuzlu suda yumuşayana kadar 10-15 dakika haşlayın.Bir adet patatesi yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.Fasulyeleri süzgece alın iyice süzdürün, süzülen fasulyelere patates ve mısır unu ilave edin.Elinizle güzelce karıştırın.

Bir kapaklı tavaya yağın yarısını koyun, iyice kızınca fasulye ve patatesi ince bir tabaka halinde iyice yayın.Altını kontrol ederek kızartıp,kapakla veya bir tabakla çevirin.Kalan yağı tavaya koyun, fasulyenin diğer tarafını kızartın.Servis tabağına koyup,sıcak servis yapın.



      













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...