MALZEMELER:
1/2 Taze fasulye
1 adet iri patates (isteğe bağlı)
1 çay bardağı mısır unu
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI:Taze fasulyeleri ayıklayın ikiye üçe bölün.Tuzlu suda yumuşayana kadar 10-15 dakika haşlayın.Bir adet patatesi yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.Fasulyeleri süzgece alın iyice süzdürün, süzülen fasulyelere patates ve mısır unu ilave edin.Elinizle güzelce karıştırın.
Bir kapaklı tavaya yağın yarısını koyun, iyice kızınca fasulye ve patatesi ince bir tabaka halinde iyice yayın.Altını kontrol ederek kızartıp,kapakla veya bir tabakla çevirin.Kalan yağı tavaya koyun, fasulyenin diğer tarafını kızartın.Servis tabağına koyup,sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder