HAZIR YUFKADAN
KOLAY SARIYER BÖREĞİ
6 adet yufka
1/2 kilo kıyma
1 adet patates (rendelenmiş)
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ (isteğe bağlı)
tuz,karabiber
Üzeri İçin:
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ (isteğe bağlı)
tuz,karabiber
Üzeri İçin:
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI: Bir tavanın içerisinde 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla kıymayı kavurun. İnce kıyılmış soğanları kıymanın içine ekleyip kavurmaya devam edin.Üzerine rendelenmiş patatesi ilave edip, bir iki defa karıştırın.Tuz ,karabiber veya istediğiniz baharatları ekleyerek soğuması için kenara alın. İki yemek kaşığı tereyağını tavada erittin, yarım çay bardağı sıvıyağ ile karıştırın.
Yufkayı düz bir zemine serin, baş tarafını hafiften içe katlayın. Katladığınız baş tarafa baştan başa iç harcından koyun. Rulo yapıp U biçiminde katlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Üzeri için hazırladığınız yağları yemek kaşığı ile yufkaların üzerine bolca sürün.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.Fazla soğumadan dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder