MALZEMELER:
3 adet kabak
1 demet taze soğanın yeşil kısımları
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
2 adet yumurta
8-10 adet nane yaprağı veya
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
4-5 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı karbonat
tuz, karabiber ve istediğiz baharatlar
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:Dereotu, maydanozu, taze soğanları ve naneyi ince ince doğrayın, geniş bir karıştırma kabına alın. Kabakları kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin.Kabakların suyunun çıkması için 1-2 dakika bekletin, elinizle sıkarak yeşilliklerin içine ilave edin.Yumurtaları kırın, kıvamı ayarlamak için yavaş yavaş un ekleyip,karıştırın. Koyu bir kıvam alınca un eklemeyi bırakın. En son tuz, karabiber ve istediğiniz baharatları ekleyip karıştırın.
Sıvıyağı tavada iyice kızdırın, kaşık kaşık kabaklı mücver harcından alıp tavaya koyun. Kaşığın tersiyle hafifçe bastırarak düzleyin,iki yüzünü eşit şekilde kızartın. Tavadan aldığınız mücverleri kağıt havlu serilmiş tabağa alın. Sıcak veya soğuk servis yapın. Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder