(DAMLA ÇİKOLATALI)
Sıvıyağla yapıldığı için hafif bir o kadar da kolay bir tarif.Uzun süre tazeliğini koruyan, beş çayları ile bütünleşen, minik çikolata parçacıkları ile çocuklar tarafından sevilen bir kurabiye.
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar elenmiş un (3 su bardağı kadar)
Kurabiyenin Üstü İçin:
Damla çikolata
YAPILIŞI: Pudra şekerini ve sıvıyağı derin bir kaba alıp, elenmiş unu yavaş yavaş ekleyin kulak memesi kıvamında bir hamur oluncaya kadar yoğurun.Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın istediğiniz şekli verin.Damla çikolataya batırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
Not:Isı fırına göre değişiklik göstereceğinden kontrol ederek pişirin. Pişince hemen elinize almayın yumuşak olacaktır, biraz soğumasını bekleyin ki sertleşsin. Bu kurabiyeye fındık da çok yakışıyor, ceviz de hatta hiçbir şey koymayın, pişip biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz tercih sizin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder