SUCUKLU KURU FASULYE
MALZEMELER:
1/2 Kg Kuru fasulye
2 adet orta boy soğan
5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber (isterseniz)
Yarım kangal veya 1/3 doğranmış sucuk 1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber (isterseniz)
(tercihinize göre ayarlayın)
YAPILIŞI: Fasulyeler akşamdan ayıklayıp yıkayın ve geniş bir tencereye
alın.Üzerine 3-4 parmak geçecek soğuk suyla doldurun.Sabah olunca
tencerenin içindeki fasulyeler şişmiş olacak. Fasulyelerin suyunu
değiştirin ve tencereyi ocağa koyun. Üzerinde oluşan beyaz köpükleri
alın, 2-3 dakika haşlayıp fasulyelerin suyunu süzün.
Soğanları
yemeklik doğrayın düdüklü tencereye yağı koyun ısıtın, soğanları ilave edip
pembeleşinceye kadar kavurun.Ardından sucukları istediğiniz şekilde doğrayıp 1-2 dakika kavurun. Salçaları ilave edin, kokusunun çıkması için
biraz daha kavurmaya devam edin.Daha sonra süzdürdüğünüz fasulyeleri ekleyin lezzetli
olması için bir kaç kez karıştırın.Tencerenin içine karabiberi ve tuzunu
ekleyin. Fasulyelerin üstünü geçecek kadar sıcak su koyun.Yemek kaynadıktan sonra kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirin.
Not:Kuru fasulyeyi güveç tenceresinde yapmak isterseniz yemeği normal tencerede veya güveç tenceresinde ocağın üstünde 10-15 dakika kaynattıktan sonra 200 derecelik fırında 45-50 dakika pişirebilirsiniz. Fasulyelerin su miktarı ve pişme süresi cinsine göre değişiklik gösterdiğinden su miktarını ve pişme süresini çok belirtemiyorum.Siz yemeğin durumuna göre karar verebilirsiniz.Kuru fasulye pişince yanına turşu veya soğan çok yakışacaktır. Afiyet olsun.....
Not:Kuru fasulyeyi güveç tenceresinde yapmak isterseniz yemeği normal tencerede veya güveç tenceresinde ocağın üstünde 10-15 dakika kaynattıktan sonra 200 derecelik fırında 45-50 dakika pişirebilirsiniz. Fasulyelerin su miktarı ve pişme süresi cinsine göre değişiklik gösterdiğinden su miktarını ve pişme süresini çok belirtemiyorum.Siz yemeğin durumuna göre karar verebilirsiniz.Kuru fasulye pişince yanına turşu veya soğan çok yakışacaktır. Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder