ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ TARİFİ
Günümüzde kalorisinin düşük olması ve oldukça şifalı olması sebepleri ile tercih edildiğini 21 kalori olan kerevizin, diyet yemeklerinde de yer aldığını, yemeği ve salatası yapılan bu şifalı sebzenin suyu içilerek bile şifa bulunduğunu okudum. Kış sebzeleri arasında yer alan ve birçok kişi tarafından sevilen kereviz, aynı zamanda birçok hastalığa da şifa sağlıyormuş faydaları okumakla bitmiyor.Gelelim malzemelere ve tarifimize;
MALZEMELER:
1 kg kereviz
2 adet küçük havuç
1 adet patates (isteğe bağlı)
1 avuç bezelye (isteğe bağlı)
1 adet soğan
1 veya yarım limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI: Bir kaba su koyun içine yarım veya daha fazla limon sıkın. Kerevizleri patates soyar gibi soyup kararmaması için limonlu suyun içine atın.Soğanları yemeklik doğrayın.Havuçları ve patatesi soyun, küp küp doğrayın. Bezelyeleri 5-6 dakika haşlayın veya koymaya bilirsiniz bende her zaman koymuyorum.Kerevizin yaprakları ve sapları yemeğe konulacak durumda yeşil ve taze ise yıkayın ve doğrayın.
Tencerede sıvıyağı ısıtın içine soğanları ve havuçları koyun. Soğanlar pembeleşinceye kadar 4-5 dakika kavurun.Üzerine kerevizin yapraklarını ve saplarını ekleyin bir süre daha kavurmaya devam edin. Haşladığınız bezelyeyi, kerevizleri ve patatesi ilave edin karıştırın.Limonun suyu, tuz, kesme şekeri ve bir su bardağı sıcak su koyun ve tencerenin kapağını kapatın.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika kerevizler yumuşayana kadar pişirin.Suyu az gelirse sıcak su ilave edin. Zeytinyağlı kereviz yemeğini arzuya göre ılık veya soğuk servis edin. Afiyet, şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder