16 Şubat 2015 Pazartesi

                                  DONDURMA ŞEKİLLİ  KURABİYE
                                                     MALZEMELER:
                                                             
                                                    150 gr tereyağ veya margarin (oda ısısında)
                                                    1 çay bardağı sıvıyağ
                                                    1 adet yumurta
                                                    1 su bardağı buğday nişastası
                                                    1 su bardağı pudra şekeri
                                                    1 tatlı kaşığı vanilya
                                                    1,5 çay kaşığı kabartma tozu
                                                    1 çay bardağı damla çikolata veya
                                                    2-3 yemek kaşığı kuru meyve parçacıkları (isteğe bağlı)
                                                    Aldığı kadar un (3 su bardağı kadar)

YAPILIŞI:Oda ısısında yumuşamış yağı, yumurtayı sıvıyağı, pudra şekerini, nişastayı,kabartma tozunu ,vanilyayı ve kontrollü olarak unu ekleyip karıştırın. Son olarak çikolatayı ekleyin veya biraz da meyve parçacıkları ekleyip deneyebilirsiniz.Hamur çok yumuşak bir kıvamda olursa yayılır.Bunun için ununu iyi ayarlayın.
Hamurdan metal olan yaylı dondurma kaşığıyla dondurma koyar gibi alıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Dondurma kaşığınız yoksa elinizle de şekil verilirsiniz.180 derece çok iyi ısınmış fırında kurabiyeleri 20-25 dakika pişirin. Afiyetler olsun.. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...