BİSKÜVİLİ MUHALLEBİLİ KABAK TATLISI
MALZEMELER:
1 kg bal kabağı
1/2 kg şeker
1 çay bardağı su
1-2 paket pötibör büsküvi
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 litre süt
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
1 su bardağı şeker 1 poşet toz krem şanti
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
Ceviz veya fındık kırığı
YAPILIŞI: Kabakları tatlı yapar gibi doğrayın, yıkayın ve bir tencerenin içine koyun.Üzerine şekeri ve suyu ilave edin.Ocağa koyun,orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar (45-50) dakika pişirin.Eğer kabaklar bir akşam önceden şekerle beklediyse su koymayın.
Kabakları çatalla veya patates ezeceği ile püre haline getirin.
Muhallebi için krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alın, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.Ocaktan aldığınız muhallebiyi ara sıra mikserle çırparak, kenarda iyice ılınmasını bekleyin. En sonunda toz krem şantiyi ekleyin, mikserle çırparak muhallebiyle karıştırın.
Kare borcamın en altına bisküvileri dizin onun üstüne bal kabağı püresini yayın en üste de muhallebiyi dökün.Bu işleme malzemeler bitene kadar devam edin,üzerini ceviz veya fındık kırığıyla süsleyin. Buzdolabında bir kaç saat soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder