MALZEMELER:
3 adet yumurta (oda ısısında)
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt veya süt (oda ısısında)
1 su bardağı sıvı yağ (1-2 parmak eksik)
1 adet portakalın suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
3-3,5 bardak un
YAPILIŞI:Bir kabın içine şekeri ve yumurtayı koyun, köpürüp beyazlaşıncaya kadar çırpın.Yoğurt ve sıvıyağı ekleyin çırpmaya devam edin.Portakal kabuğu rendesini (biraz şeker katıp elinizle ovalayın acısı çıksın) ve suyunu koyun. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilini de katarak 1-2 dakika karıştırın.Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın,önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-40 dakika pişirin.Kekin pişip pişmediğine kürdanla veya bıçakla bakabilirsiniz.Kek pişince bir ızgara veya ocağın üstüne alın ki altı terleme yapmasın.Soğuyunca kalıptan çıkarın, ister sade isterseniz portakal reçeli ile servis yapın.Lezzeti ve kokusuyla müthiş bir kek afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder