4 Ocak 2015 Pazar


                                                          

                                   KOLAY BÖREK (PIRTIK BÖREĞİ)

Hem lezzetli hem yapımı çok kolay pratik bir börek.Aniden misafir geldiğinde canınız börek istediğinde çay demlenene kadar böreğiniz hazır.Sütlü olduğu için buzdolabında yapıp bekletebilirsiniz ne kadar önce yaparsanız  o kadar güzel olur.


        

        MALZEMELER:

         4 adet yufka
        100 gr tereyağ veya margarin 
        2 su bardağı süt
        3 adet yumurta
        1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
        1 su bardağı (tulum,beyaz,lor) peynir
        3-4 kaşık yoğurt 
        5-10 dal maydanoz (istenirse)
        Çörekotu
YAPILIŞI:Margarin veya tereyağını bir tavada eritin, ılınması için kenara bırakın.Üç adet yumurtayı çırpın.Üstüne sütü, yoğurdu ve ılınmış yağı ilave edin karıştırın.Bu sostan yarım su bardağı kadarını ayırın böreğin üstüne sürmek için.Kalan sosa peynirleri isterseniz maydanozu ekleyin ve karıştırın.Yufkaları elinizle gelişi güzel kopararak karışımın içine ilave edin. Dikdörtgen borcamı  yağlayın karışımı içine dökün.Yarım su bardağı ayırdığınız sosu böreğin üstüne gezdirerek dökün. İsterseniz susam ve çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya 25-30 dakika kadar pişirin.Afiyet olsun...

                        












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...