KABAK TATLISI
Herkese iyi günler diliyorum...Önce çocuklarımızın eğitimi uğruna ülkemizin dört bir yanında fedakarca görev
yapan ,
öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum. Herkesin yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerimize bu kutsal görevlerinden dolayı saygı ve sevgilerimi iletiyorum..
Şimdi gelelim kabak tatlısının faydalı olduğu kadar lezzetli olan tarifine;
MALZEMELER:
2-2,5 kg kabak
6-7 su bardağı şeker
Üzeri İçin:
İri çekilmiş ceviz içi
Tahin (isteğe bağlı)
YAPILIŞI: Kabakların kabuklarını soyun. (ben pazardan dilimletip alıyorum daha sonra kabuklarını sebze soyacağı ile soyuyorum kolay oluyor.) Çekirdeklerini sıyırın istediğiniz ebatta dilimleyip, güzelce yıkayın.Kabakların bir kısmını derin bir tencereye dizin, üzerine şekerin bir kısmını gezdirin.Ardından kalan kabakları ve üstüne kalan şekeri gezdirip, tencerenin kapağını kapatın.(Ben biraz şekerli seviyorum kabağın yarısı kadar şeker kullanıyorum.Siz isterseniz daha az miktarda kullanabilirsiniz.)
Zamanınız varsa kabakların suyunu salması için akşamdan soğuk bir yerde bekletin. Eğer zamanınız yoksa 3-5 saat bekletin veya hemen yapacaksanız bir çay bardağı su ile pişirebilirsiniz. Önce orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kabaklar, yumuşayıncaya kadar 40-50 dakika şurup hafiften koyulaşıncaya kadar pişirin.Çatalla veya bıçakla pişip pişmediğini kontrol edin.Eğer kabaklar pişmiş şurup koyu olmadıysa kabakları delikli kepçe ile başka bir tencereye alın ve şurubu 5-10 dakika daha kaynatın.
Daha sonra şurup ile kabakları buluşturun ve bir iki dakika kaynatıp ocağı kapatın. Kabak tatlınız soğuduktan sonra servis tabağına alın, üzerine kabağın şurubundan döküp iri çekilmiş ceviz ve tahinle veya sadece cevizle servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder