ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
MALZEMELER:
1 Kg Taze fasulye
1 çay bardağı Zeytinyağı
2-3 orta boy Domates
1 tane iri kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Biz ailece taze fasulyeyi seviyoruz.Mevsiminde her hafta mutlaka pişiririm.Eğer geniş fasulye ise ben uzunlamasına ikiye bölüyorum değil ise ortadan ikiye bölüyorum siz nasıl isterseniz.
Taze fasulyeyi ayıklamadan yıkayın,uç kısımlarını kesin varsa kılçıklarını ayıklayın.Fasulyeleri tencerede yapacaksanız geniş pilav tenceresi gibi bir tencereye veya düdüklü tencereye koyun. Soğanları yemeklik küçük küçük doğrayın,domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp soğanların içine sarımsakla beraber ilave edin.Yazın domates bol olduğu için salça kullanmıyorum ama kışın yapacaksanız bir yemek kaşığı salça koyabilirsiniz.Tuz ve şekerini ilave ettikten sonra ben elimle biraz yoğuruyorum veya iyice harmanlıyorum diyelim,siz bu işi kaşıkla da yapabilirsiniz.
İsterseniz bu işlemleri geniş bir kapta yapıp daha sonra tencereye alabilirsiniz.
Sonunda bir çay bardağı zeytinyağ ekleyip normal tencere ise su koymadan orta ateşte, kaynayana kadar pişirin.Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp fasulyeler yumuşayıncaya kadar 25-30 dakika fasulyesine göre pişirin.İçindeki fasulye domates ve soğan yemeği sulandıracaktır. Ancak susuz olursa veya sulu seviyorsanız içine bir çay bardağı su koyabilirsiniz.Ben kendi suyunu salıp yağı ile kalsın istiyorum. Düdüklü tencerede yapacaksanız ben yine su koymuyorum yine tercih sizin isterseniz bir çay bardağı su koyun düdüğü öttükten sonra 20 dakika falan pişirin.Fasulyeyi soğuyup oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun. Zeytinyağlılar bir gece bekleyip yenirse daha lezzetli oluyor.Tabi bu arada sıcak mı yenir soğuk mu yenir sizin damak zevkinize kalmış ben zeytinyağlı yemekleri soğuk seviyorum..
Afiyet olsun..
İsterseniz bu işlemleri geniş bir kapta yapıp daha sonra tencereye alabilirsiniz.
Sonunda bir çay bardağı zeytinyağ ekleyip normal tencere ise su koymadan orta ateşte, kaynayana kadar pişirin.Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp fasulyeler yumuşayıncaya kadar 25-30 dakika fasulyesine göre pişirin.İçindeki fasulye domates ve soğan yemeği sulandıracaktır. Ancak susuz olursa veya sulu seviyorsanız içine bir çay bardağı su koyabilirsiniz.Ben kendi suyunu salıp yağı ile kalsın istiyorum. Düdüklü tencerede yapacaksanız ben yine su koymuyorum yine tercih sizin isterseniz bir çay bardağı su koyun düdüğü öttükten sonra 20 dakika falan pişirin.Fasulyeyi soğuyup oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun. Zeytinyağlılar bir gece bekleyip yenirse daha lezzetli oluyor.Tabi bu arada sıcak mı yenir soğuk mu yenir sizin damak zevkinize kalmış ben zeytinyağlı yemekleri soğuk seviyorum..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder