6 Ağustos 2014 Çarşamba


                  

                               FIRINDA KABAK KIZARTMASI
                          LİMON VE SARIMSAK SOSLU
                                                                                
                                                                                    


MALZEMELER:
1 Kg kabak
   3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

    
SOS İÇİN:
  
  2-3 diş sarımsak 
 1 adet  limonun suyu
   1 çay bardağı zeytinyağı 
Tuzi steğinize bağlı
1 tutam şeker



Kabakları isterseniz  kazıyın isterseniz bıçakla soyun veya isterseniz kabak soyacağı ile şekilli bir görünüm verebilirsiniz.Daha sonra kabakları halka halka doğrayın.Geniş bir kabın içine kabakları alın,üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyerek iyice karştırın.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kabak dilimlerini sıkışık olmayacak şekilde dizip iki taraflarının renkleri kızarana kadar 200 dereceli fırında pişirin.

Sos için küçük bir kavanoza,dövülmüş veya rendelenmiş sarımsağı,sıktığınız limon suyunu,tuzu,zeytinyağını ve şekeri koyup çalkalayın.Aynı işlemi derin bir kap içersinde de yapabilirsiniz.
 
Kızarmış kabakları bir tabağa alın,biraz ılındıktan sonra sosu gezdirerek servis yapın.Kızarmış kabakları domates sos ile veya sarımsaklı yoğurt ile de sunabilirsiniz.Ayrıca sosunuz artarsa buzdolabında muhafaza ederek salatalarınızda kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun..

                                                         




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...