VİŞNE
Yorumlardan okuduğuma göre vişne çok faydalı antioksidan bir meyve,vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor Kalp,karaciğer,midemize faydalı ayrıca kanser oluşumunu engelliyormuş.
Arkadaşlar sizlere vişne kompostosu tarifi yazıyorum içince inanın içiniz ferahlayacak.
VİŞNE KOMPOSTOSU
Yarım kilo vişne
1,5 su bardağı şeker
4-5 su bardağı su
1 çubuk tarçın
2-3 karanfil
YAPILIŞI:
1-Vişneleri yıkayıp saplarını ayıklayın.
2-Tencereye suyu ve vişneleri koyun.Üzerine tarçın çubuğunu ve karanfilleri ekleyin.
3-Su kaynamaya başlayınca şekerini damak zevkinize göre ilave edin.
4-Şeker eriyip vişnelerin rengi solunca kapatın bu yaklaşık 15-20 dakika sürüyor.
5-Soğuyunca buzdolabına kaldırın ve tadına bakın enfes.Afiyet olsun
NOT: Komposto ve hoşafı birbirinden ayıran en önemli özellik ise birinin kuru diğerinin yaş meyvelerden yapılıyor olmasıymış.Yaş meyvelerden yapılana komposto, kuru meyveden yapılan hoşaf denirmiş bu da bizde bilgi olarak kalsın gün gelir lazım olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder