MALZEMELER:
1 paket vanilyalı puding
2 su bardağı portakal suyu
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 çay bardağından 1 parmak eksik
damla çikolata
HAZIRLANIŞI: Kalıbı suyla çalkalayın.Vanilyalı toz pudingi portakal suyu ile karıştırarak pişirin kalıba boşaltıp buzdolabına kaldırın.
Süt,şeker,un,nişastayı kaynayana kadar çırpma teliyle karıştırark pişirin.Bir kaç dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.İçine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Portakallı pudingin üzerine sütlü tatlının yarısını dökün ve soğumaya bırakın.Diğer kalan yarısına damla çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştırın.Tatlının üzerine son olarak çikolatalı kısmı döküp daha sonra buzdolabına kaldırın. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder