MALZEMELER:
2,5 paket kakaolu baton kek
1 su bardağı kadar kırılmış fındık veya ceviz
1 kutu krema (200 ml)
2 paket 140 gr çikolata (bitter,sütlü veya ikisinden karışık)
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi,pasta süsleri, antep fıstığı
YAPILIŞI: Kremayı tencereye alın kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın daha sonra ocağın altını kapatın.İçine çikolataları ekleyin karıştırarak eritin ve ılınmaya bırakın.Diğer tarafta kekleri robottan geçirin veya elinizle iyice ufalayın.Ilınan çikolatalı karışımı ufalanmış keklerin üzerine boşaltın kırılmış fındık veya cevizleri de boşaltıp elinizle yoğurun.Karışımı yoğurduktan sonra dinlenmesi ve sertleşmesi için bir saat kadar dondurucuya kaldırın.Daha sonra elinizle küçük parçalar koparıp istediğiniz malzemeye bulayın.Servis tabağına alın ve buzdolabında muhafaza edin. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder