1 litre süt
2,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağ
3 su bardağı portakal suyu
2,5 yemek kaşığı nişasta
4-5 yemek kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI: Muhallebi için; tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyun karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İçerisine tereyağı ekleyip karıştırın.Ilıyınca muhallebinin pürüzsüz bir kıvam alması için mikserle 3-5 dakika çırpın ve kuplara paylaştırın.
Portakal peltesi için;portakalların suyunu sıkın ve bir süzgeçten geçirip tencereye alın. İçine nişasta ve şekeri tencereye ekleyin koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.Göz göz olup kaynayınca ocaktan alın 1-2 dakika bekleyin.Daha sonra pelteyi kuplardaki muhallebilerin üstlerine yavaşça paylaştırın. Oda ısısına gelince kupları dolaba kaldırın birkaç saat veya bir gün dinlendirin.İstediğiniz gibi süsleyip servis yapın. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder