MALZEMELER:
5 adet yufka
1 kg ıspanak
3 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI: Ispanakları bol suda güzelce yıkayıp ince ince doğrayın.Üzerine soğanları küçük küçük doğrayın,sıvı yağı, naneyi,tuzu ekleyip yumuşatmak için elinizle iyice ovuşturun.
Yufkanın birini tezgaha serin ve ıspanaklı harcı beşe bölün. Elinizle suyunu sıkın ve yufkanın her yerine gelecek şekilde harcı serpiştirin.Yufkayı çok sıkmadan yavaşça bir kenarından gül böreği yapar gibi kendi etrafında dolayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin ortasına koyun.Diğer yufkalara da aynı işleme uygulayın.
Ispanaklı harcın kalan suyundan böreğin üstüne her yerine gelecek şekilde sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar kontrol ederek pişirin.İlk sıcaklığı geçtikten sonra kesip servis yapın.Afiyette kalın...
Ispanaklı harcın kalan suyundan böreğin üstüne her yerine gelecek şekilde sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar kontrol ederek pişirin.İlk sıcaklığı geçtikten sonra kesip servis yapın.Afiyette kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder