Köftesi
İçin:
500 gr
kıyma
1 adet
soğan
1 dilim
ekmek içi
1 çay
kaşığı karabiber
1 çay
kaşığı tuz
Bir tutam
maydanoz
Kekik,kimyon
(isteğe bağlı)
4-5 adet patlıcan
2-3 adet
domates
5-6
adet yeşil sivri biber
3-4 diş
sarımsak
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı salça
1,5 su
bardağı ılık su
tuz,
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI: Kabınızın büyüklüğüne göre patlıcanları alacalı soyun,bir parmak kalınlıkta halka şeklinde doğrayın.Tuzlu suyun içinde acı suyunun çıkması için 15-20 dakika bekletin daha sonra suyunu süzüp kurulayın.
Yoğurma kabının içine köftelik kıyma,rendelenmiş soğan,ufalanmış ekmek içi,ince kıyılmış maydanoz ve baharatları koyup iyice yoğurun.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Orta boy fırın tepsisini biraz yağlayın ve bir patlıcan bir köfte olacak şekilde malzemeleri yerleştirin.Üstlerini ve boşluk kalan yerleri domates, sarımsak ve biberle süsleyip fırına verin. Köfteler ve patlıcanlar kızarana kadar 15-20 dakika fırında tutun.
Diğer tarafta 1 yemek kaşığı salçayı 1 bardak ılık su ile açın.İçine biraz sıvıyağ ve tuz koyup kızarmış olan patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirerek dökün.(Eğer tepsiye göre su ve salça az gelirse miktarını arttırın.) Tekrar fırına sürün 15 dakika kadar daha pişirin. Afiyetler olsun...
Diğer tarafta 1 yemek kaşığı salçayı 1 bardak ılık su ile açın.İçine biraz sıvıyağ ve tuz koyup kızarmış olan patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirerek dökün.(Eğer tepsiye göre su ve salça az gelirse miktarını arttırın.) Tekrar fırına sürün 15 dakika kadar daha pişirin. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder