MALZEMELER:
125 gr
margarin (oda sıcaklığında)
1/2 su
bardağı sıvıyağ
1/2 su
bardağı yoğurt
2 tane
yumurta(birinin sarısı üzeri için)
2 tatlı
kaşığı sirke
1 tatlı
kaşığı tuz (silme)
4,5-5 su
bardağı arası un
yumurta
sarısı+1 tatlı kaşığı sıvıyağ (üzeri için)
çörek otu
(üzeri için)
İçi İçin:
100-150 gr beyaz peynir
1 tutam
maydanoz
veya
istediğiniz bir iç malzemesi
HAZIRLANIŞI: Un dışındaki malzemeleri karıştırın, unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde açın.Hazırlanan peynirli ve maydanozlu harçtan koyup elinizde yuvarlayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üzerine yağlı yumurta karışımından sürüp,çörek otu serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar yarım saat kadar pişirin.Afiyetler olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder