MALZEMELER:
1 kg dana kuşbaşı
1 adet soğan
5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kadar tuz
su
1 adet soğan
5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2-3 adet yeşil ince biber
1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kadar tuz
su
YAPILIŞI:Tencereye sıvıyağı koyun üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Ardından kuşbaşı etleri ilave edin, etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Yeşil biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar bir dakika kavurun.Küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin, domatesler suyunu çekene kadar ara sıra karıştırıp, üstüne tuzunu, karabiberini ekleyin.Eğer normal tencerede pişirecekseniz etlerin üstüne çıkacak kadar sıcak su koyup etler pişine kadar pişirin.Düdüklü tencerede pişirecekseniz iki su bardağı sıcak su koyup yarım saat kadar pişirin. En son isteğe göre et soteye kekik ilave ederek ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder