MALZEMELER:
6-7 adet
enginar
1 adet
soğan
5-6 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 çay
bardağı bezelye(isteğe bağlı)
1
çay kaşığı şeker
1 tatlı
kaşığı kadar tuz
1 yemek
kaşığı kadar pirinç
1/2 demet
dereotu
1/2 adet
limon suyu
1 çay
kaşığı un (silme)
2 su
bardağı su
YAPILIŞI:Temizlenmiş enginarları kararmamaları için limonlu suda bekletin. Yemeklik veya piyaz şeklinde doğradığınız soğanları zeytinyağı koyduğunuz yayvan bir tencerede kavurun. Hafif kavrulan soğanların içine bezelyeleri koyup kavurmaya devam edin. Daha sonra bir kap içine 2 su bardağı kadar su, şeker, un, tuz ve limon suyunu koyup karıştırın ve tencereye ilave edin.Su kaynayınca içine enginarları katın tencerenin kapağını kapatarak 5-10 dakika pişmeye bırakın.Yıkanmış pirinçleri yemeğin üzerine serpiştirin. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıp suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Bu arada yemeğin suyu az gelirse biraz su ilave edin. Yemeğin ilk sıcaklığı geçince ince ince doğradığınız dereotlarını ekleyip karıştırın. İster ılık ister soğuk servis yapın. Afiyet şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder