MALZEMELER:
5-6 parça kemikli kuzu eti
1 adet soğan
2 adet patates
2 adet havuç
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI: Tencereye etleri alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin.Köpükleri çıkana kadar bir iki taşım kaynatıp suyunu dökün. Haşlama suyunun daha berrak olması için etleri musluktan akan sıcak sudan geçirip, süzülmeye bırakın. Düdüklü tencereye çok az yağ koyup suları süzülen etleri soteleyin. Daha sonra içine üstünü geçecek kadar su , bir bütün soğan ve bir tutam maydanoz ilave edip, 20 dakika kadar haşlayın.
Diğer tarafta havuç ve patatesleri temizleyip istediğin şekilde doğrayın.(İsterseniz haşlarken soğan koymayıp,patates ve havuçlarla beraber 8-10 tane bütün arpacı soğanı koyabilirsiniz.)Bir tavaya biraz sıvıyağ biraz tereyağ koyup önce havuçları daha sonra patatesleri soteleyin. Daha sonra haşlanan etlerin içine sotelenen sebzeleri, tuzu ve karabiberi ilave edip, 8-10 dakika kadar daha pişirin.Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip,limon suyu ve karabiberle servis yapın. Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder