250 gr margarin (oda ısısında)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta ( birinin sarısı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri İçin:fındık
Tatlının şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
YAPILIŞI: Şeker ve suyu tencereye alın,karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıp limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
Margarin,irmik,pudra şekeri, vanilyayı, bir yumurta ve diğer yumurtanın akını, geniş bir kabın içinde karıştırın.Üzerlerine kabartma tozu ve azar azar un ilave edip yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, üzerlerine de yumurta sarısı sürün, ortalarına birer tane fındık batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.Sıcak şekerpareleri 3-5 dakika dinlendirip üzerlerine ılık şerbeti gezdirin. Sevdiklerinizle paylaşın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder