MALZEMELER:
1 su bardağı kurufasulye
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
1/2 demet maydanoz
2-3 dal yeşil soğan (isteğe bağlı)
1 adet limonun suyu veya
3-4yemek kaşığı sirke
pul piber
zeytinyağı
sumak
tuz
YAPILIŞI: Fasulyeleri akşamdam ıslatın, sabah haşlayıp süzdürün.Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın biraz tuzla ovun yıkayıp suyunu süzdürün. Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.Sivri biberleri,yeşil soğanı ve maydanozları temizleyip doğrayın.
Haşlayıp suyunu süzdürdüğünüz fasulyeleri bir kaseye alın üzerine soğanları,sivri biberi domatesi, maydanozu ekleyin. Sos için tuz, zeytinyağı, sirke veya limon suyunu,istediğiniz baharatları da koyup karıştırın. İsterseniz üstünü siyah zeytin ve yumurta dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder