MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu ve ya bulyon konabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kesme şeker
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI: 2 su bardağı pirince üstünü geçecek kadar sıcak su ve tuzlu suda 20--30 dakika bekletin.Dinlenen pirinci iyice yıkayıp, süzgeçte suyunun süzülmesini sağlayın.
Pilav tenceresine sıvıyağı ve tereyağı alın eritin, üzerine pirinci ekleyip pirinç tane tane olana kadar kavurun. Daha sonra limonu suyunu, tuzu ve şekeri ilave edip karıştırın.Üzerine 3 bardak sıcak suyu ekleyin 1 su bardağı haşlanmış nohutu da ekleyerek önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.Pilav tamamen suyunu çekince üzerine kağıt havlu kapatıp 10-15 dakika demlenmeye bırakın.Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder