TAVUK SOTE NASIL YAPILIR
MALZEMELER:
1/2 kg tavuk göğsü veya but
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet büyük soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 tane yeşil sivri biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:Yemeklik doğradığınız soğanları ve biberi sıvıyağda kavurun. Biraz kavurduktan sonra küp küp doğradığınız tavuk but veya göğüs etlerini ilave edip ara sıra karıştırın.Tavuk etleri suyunu salıp çekmeye başlayınca küp küp doğradığınız domatesleri ve salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.En son baharatları ve tuzunu ve bir çay bardağı sıcak su ekleyip tavuk etleri pişene kadar 10-15 dakika pişirin.İsterseniz hafif sulu bırakın isterseniz suyunu çektirin sizin damak zevkinize kalmış. Makarna,pilavın yanında veya patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder