2 paket petibör bisküvi
1 paket eti burçak bisküvi
1 paket eti kakaolu bisküvi
1 tatlı kaşığı türk kahvesi
2 yemek kaşığı çikolata sos (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı karamel sos (isteğe bağlı)
1 paket kakao (25 grlık)
1 çay bardağı ince şekilmiş fındık
1 su bardağı süt
50 gr margarin (eritin)
3 yemek kaşığı şeker
Çikolata Kaplama İçin:
100 gr bitter çikolata (üzerini kaplamak için)
100 gr sütlü çikolata (üzerini kaplamak için)
50 gr beyaz çikolata (üzerini süslemek için)
100 gr bitter çikolata (üzerini kaplamak için)
100 gr sütlü çikolata (üzerini kaplamak için)
50 gr beyaz çikolata (üzerini süslemek için)
YAPILIŞI: Tüm bisküvileri robotta çekin. Margarini eritin üzerine süt ve şekeri ilave edin, şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.Robotta çektiğiniz bisküvilerin üzerine kahveyi, kakaoyu ince çekilmiş fındığı, sosları ve erittiğiniz margarinli karışımı ekleyip hamur gibi yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Çikolataları benmari usulü eritin, bisküvi toplarını çikolataya batırıp çıkarın.Çikolataya bulanan topları yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın. Çikolatalar donunca topların üzerine yine benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı yağlı kağıttan yaptığınız külaha koyup istediğiniz şekilde süsleyin. Donan çikolata toplarını muffin kağıtlarına koyarak sevdiklerinize ikram edin veya hediye götürün. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder