MALZEMELER:
8-9 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 dilim sert ezine peyniri
(rendelenmiş veya ezilmiş)
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
Bir tutam dereotu
Tuz
YAPILIŞI: Bir tutam dereotunu ince ince kıyın. Beyaz peyniri ve sarımsağı rendeleyin veya çatalla ezin. Sonra yoğurdu, dereotunu, sarımsağı, peyniri ve tuzu ekleyip malzemelerin birbiriyle karışmasını sağlayın. Zeytinyağında naneyi kızdırın kenarda ılınması için bekletin. Haydariyi servis tabağına alıp üzerine naneli yağı gezdirin veya haydarinin üzerine zeytinyağı gezdirip kuru nane ile süsleyin. Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder