KIYMALI KABAK YEMEĞİ
MALZEMELER:
4-5 adet kabak
1 adet büyük soğan
150 gr kıyma
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvıyağı ( veya margarin, tereyağ)
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
Dereotu
Nane
YAPILIŞI: Yemeğe başlamadan önce malzemeleri hazırlayın.Soğanları küçük küçük ve domatesleri küp küp doğrayın.Kabakları soyun ve yıkayın ister yuvarlak isterseniz boylamasına dörde bölüp büyük kuşbaşı doğrayın. Dereotlarını ayıklayıp yıkayın ve ince ince kıyın.
Geniş bir tencerede tercih ettiğiniz yağda soğanları 2-3 dakika kavurun. Hafif kavrulduktan sonra kıymayı ekleyin.Kıyma suyunu çekip rengi değişene kadar pişirin. Ardından domatesleri ve salçayı ekleyip, 1-2 dakika kavurun. Tencereye kabakları koyun bir kaç kez karıştırın, üzerine bir su bardağı sıcak su ilave ederek tuzunu ayarlayın.Tencerenin
kapağını kapatın,kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar
25-30 dakika pişirin.Suyu az gelirse sıcak su ilave edin.İlk sıcaklığı
geçince yemeğin üzerini doğranmış dereotu veya naneyle süsleyip servis
edin. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder