PATLICAN BİBER KIZARTMASI
MALZEMELER:
3 adet patlıcan
8-10 adet biber
Kızartmak için sıvıyağ
Domates Sosu İçin:
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI: Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun, ister dilimleyin, isterseniz küp küp doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Bol suda durulayıp kurulayın. Biberleri ayıklayın istediğin şekilde bütün veya doğrayıp kullanın. Daha sonra patlıcanları hafifçe kızartın, arkasına biberleri atın fazla yağını almak için havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
Domatesleri ister rendeleyin, isterseniz küp küp doğrayın. Sarımsakları küçük küçük doğrayın.Tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ koyun,sarımsakla domatesleri soteleyin. İçerisine tuzunu ve kesme şekerini ekleyin.Domatesler hafif suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. İstediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. Kızarmaların altından kağıt havluyu alın, kızaran sebzelerin üzerine domates sosu dökün. Ilık veya sıcak olarak servis yapın afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder