FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ
MALZEMELER:
3 adet yufka
200 gr pastırma
3 adet küçük boy domates
3 adet küçük sivri yeşil biber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Bir tutam maydanoz (tercihe bağlı)
SOS MALZEMESİ
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin (eritilmiş)
1 çay bardağı sıvıyağ
ÜZERİ iÇİN:
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI: İç
malzemesi için domatesin çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın. Bir
tutam maydanozu ince ince kıyın. Biberleri küçük küçük doğrayıp, kaşar
peynirini rendeleyin. Pastırmaları
ince ince doğrayın tüm malzemeyi karıştırıp birbiriyle harmanlayın.Sos
malzemesi için; iki yemek kaşığı tereyağı veya margarini eritin, ılınınca sıvıyağla karıştırın
İlk
yufkayı tezgaha yayın her yanına sos malzemesinden sürün, ikinci
yufkayı onun üzerine serin ve bıçakla (yufkanın büyüklüğüne göre) 6 veya
8 parçaya ayırın. Her parçanın geniş kısmına hazırlanan iç malzemeden
koyun. Kenarlarını katlayıp kalın sigara böreği sarar gibi daha enli
şekilde sarın, ucunu ıslatarak yapışmasını sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder