MALZEMELER:
2 adet yufka
200-250 gr peynir
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı zeytinyağ
1/2 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
Susam,çörekotu
YAPILIŞI: Su ve sıvı yağı bir kaba koyup karıştırın.Peyniri rendeleyin veya ezin maydanozu temizleyip yıkayın ince ince doğrayın peynirle karıştırın.
Yufkanın bir tanesini düz bir zemine serin büyüklüğüne göre 6 veya 8 parçaya bölün.Her üçgen parçanın üstüne yağlı su karışımından sürün.Geniş kenarlarına peynirli karışımdan koyun,yan kenarları içe katlayıp sigara böreği sarar gibi sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Böreklerin üzerine yağlı su karışımından sürüp, susam veya çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızara kadar 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder