MALZEMELER:
1,5 çay bardağı tel şehriye
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
3-4 adet domates
1-2 adet ince yeşil biber (isteğe bağlı)
Tuz , karabiber
10 su bardağı sıcak su
(isterseniz et suyu,tavuk suyu veya 1 adet bulyon kullanabilirsiniz.)
üzeri için maydanoz
YAPILIŞI: Sıvıyağı tencereye koyun.Yeşil biber koyacaksınız küçük küçük doğrayıp yağ kızdıktan sonra 1-2 dakika sıvıyağda kavurun. Domatesleri rendeleyin biberlerin üstüne ilave edin.Eğer domatesler renk vermezse veya mevsimi değilse 1 yemek kaşığı salça ekleyin. Domatesler iyice kavrulunca sıcak suyu ilave edin,kaynamaya başlayınca tuzunu karabiberini koyun.Daha sonra şehriyeleri ilave edip karıştırın.Tencerenin kapağını aralık bırakın ki taşmasın, orta ateşte şehriyeler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.Çorba pişince ince ince doğradığınız maydanozu ilave edin,karıştırıp ocağı kapatın.Yanında limonla servis yapın. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder