(EKMEK HAMURUNDAN)
MALZEMELER:
2 adet ekmek hamuru
Yarım kilo ıspanak yaprakları
1 adet büyük soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
un
Hamurun İçine Sürmek İçin:
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
YAPILIŞI: Ispanakları yıkayın ve küçük küçük doğrayın.Soğanı yemeklik doğrayın tuzunu koyun,ıspanağın diriliği gidene kadar bu iki malzemeyi elinizle iyice ovalayın.Daha sonra naneyi ilave edin.İç malzemenin hepsini karıştırıp,pide içini hazırlayın.
Hamurun içine sürmek için yağla yoğurdu iyice karıştırın.
Hamurun içine sürmek için yağla yoğurdu iyice karıştırın.
Fırından aldığınız hamuru iki eşit parçaya bölün.Tezgaha biraz un serpin üstüne hamuru koyun, merdaneyle oval şekilde çok ince olmadan açın.Açtığınız oval hamurun kenarlarına çok değdirmeden yağlı yoğurttan sürün. Üstüne ıspanaklı iç malzemeden koyun ve hamurun karşılıklı kenarlarını birleştirin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
Ispanaklı harcın dibinde kalan su ile geri kalan yağlı yoğurt harcını birbirine karıştırın, pidelerin üzerine kaşıkla sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkan pidelerin üstüne örtüp 5-10 dakika dinlendirin. Afiyetler olsun...
Ispanaklı harcın dibinde kalan su ile geri kalan yağlı yoğurt harcını birbirine karıştırın, pidelerin üzerine kaşıkla sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkan pidelerin üstüne örtüp 5-10 dakika dinlendirin. Afiyetler olsun...
Bu ara ben de taktım ıspanağa... her şeyi ıspanaklı yapıyorum. taze taze öyle güzel oluyor ki... ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSil