6.ALAÇATI OT FESTİVALİ
Egeye özgü şifalı otlarının sergilendiği 6.Alaçatı Ot Festivali'ne gittim. Otların çeşitliliğini görmek bu otlarla pişen yemeklerin tadına bakmak, kaybolmamasına yardımcı olmak ve ot kültürünü genç kuşaklara aktarmak için oradaydım.Yağmura rağmen baya kalabalıktı.Tezgahtaki pişen otların tadına baktık.Otlar hakkında söyleşilere katılıp bilgi aldık.Meşhur sakızlı ve karadutlu dondurmadan tattık.
Alaçatının rengarenk evleri aslına uygun olarak restore edilip turizme kazandırılmış.
Festivalde yanyana sıralanmış tezgahlarda ev yapımı,sarmalar, otlu böerekler emekler, reçeller, limonatalar yapılmış.
Ebegümeci çiçeğinden reçel
Enginar Dolması
Alaçatını simgesi yel değirmenlerini gördük hatta restore edilip cafe olarak hizmet veriyorlar.
Kırat üzerinde Türk Bayraklı Efe festival yürüyüşünde başı çekti.
Otlarla süslenmiş arabalar,bisikletler kamyonlar ve kamyonetlerden oluşan festival korteji davuk zurna eşliğinde gezerek alkışlandılar.
Sebzelerden yapılan döner görmeye ve yemeğe değerdi.
Otlar sergilenirken bir yandan da bilgi alınıyor.
Bademin olmamış haline Çağla denir. Yeşil ve ekşiliği ile baharın geldiğini müjdeleyen çağla ve erik ikilisi baharda tezgahlarda yerini alır. Aynı zamanda bu lezzetli meyve vücudumuz için antioksidan kaynağıdır.
Çeşme limonundan yapılan ev limonatası ve limonlar
Bergomat meyvesi
Lokması tatlısı
Siz de bu keyfi paylaşmak isterseniz şimdiden sene için ajandalarınıza not alın. İyi gezmeler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder