2 Nisan 2015 Perşembe


6.ALAÇATI OT FESTİVALİ
Egeye özgü şifalı otlarının sergilendiği 6.Alaçatı Ot Festivali'ne gittim. Otların çeşitliliğini görmek bu otlarla pişen yemeklerin tadına bakmak, kaybolmamasına yardımcı olmak ve ot kültürünü genç kuşaklara aktarmak için oradaydım.Yağmura rağmen baya kalabalıktı.Tezgahtaki pişen otların  tadına baktık.Otlar hakkında söyleşilere katılıp bilgi aldık.Meşhur sakızlı ve karadutlu dondurmadan tattık.
 



              Alaçatının rengarenk evleri aslına uygun olarak restore edilip turizme kazandırılmış.





                                                                 
                                                      
Festival alanı çarşı girişinde başlıyor.

Festivalde yanyana  sıralanmış tezgahlarda ev yapımı,sarmalar, otlu böerekler emekler, reçeller, limonatalar yapılmış.


                                                     Ebegümeci çiçeğinden reçel

                                                   Ot yemeklerinden ebegümeci
                                                           Enginar Dolması





         Alaçatını simgesi yel değirmenlerini gördük hatta  restore edilip cafe olarak hizmet veriyorlar.


                           Kırat üzerinde Türk Bayraklı Efe festival yürüyüşünde başı çekti.





Otlarla süslenmiş arabalar,bisikletler kamyonlar ve kamyonetlerden oluşan festival korteji davuk zurna eşliğinde gezerek alkışlandılar.






                                 Sebzelerden yapılan döner görmeye ve yemeğe değerdi.







                                                    Zeytinyağlı Şevketi Bostan
                                                         Baklalı enginar

                                                         enginarlı pilav

                                                               Yaprak sarma
                                                               Otlu börekler
                                       Otlar sergilenirken bir yandan da bilgi alınıyor.

Bademin olmamış haline Çağla denir. Yeşil ve ekşiliği ile baharın geldiğini müjdeleyen çağla ve erik ikilisi baharda tezgahlarda yerini alır. Aynı zamanda bu lezzetli meyve vücudumuz için antioksidan kaynağıdır.




                                   Çeşme limonundan yapılan ev limonatası ve limonlar




                                        Bayanlar tarafından yapılan çeşit çeşit reçeller
                                           Bergomat meyvesi

                                                            Lokması tatlısı



                                                      Kabaktan yapılan süsler
                                        Alaçatı'ya özgü hediyelik eşya satan işyerleri




       Siz de bu keyfi paylaşmak isterseniz şimdiden sene için ajandalarınıza not alın. İyi gezmeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...