Tokatlı biriş arkadaşım Tokat kebabını kendine göre uyarlayıp, köfteli yapmış.Orjinalini yerini tutmasa da ev şartlarında gayet güzel olmuş.
MALZEMELER:
300 gr kıyma
3 adet patlıcan
2 orta boy patates
1 adet soğan
5-10 dal maydanoz
Tuz,karabiber,kimyon,kekik
3 adet domates
6-7 adet yeşil sivri biber
8-10 dal maydanoz
Kızarmak için sıvıyağ
Üstüne Sos İçin:
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı ılık su
tuz,karabiber
az sıvıyağ
YAPILIŞI: Bir kaba kıymayı koyun üzerine rendelenmiş soğan,tuz, karabiber, kimyon (istediğiniz baharatlar) maydanozu ilave edin. Bu karışımı iyice yoğurun ve köfte yapmak için elinize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlak şekil verin.
Patlıcanları yıkayın ve alacalı soyun, yuvarlak halkalar halinde kesin. Patateslei ayıklayın ve küçük küçük doğrayın. Daha sonra kızgın yağda, patatesleri,patlıcanları ve köfteleri hafifçe kızartın.Bir orta boy borcama veya tepsiye patlıcan ve köfteleri yanyana yerleştirin.Ortasına kızarttığınız patatesleri üstüne yuvarlak dilimler halinde kestiğiniz domatesleri ve üzerlerine yeşil sivri biberleri kenarlarına kırmızı biberleri yerleştirin.
Sosu için 1 çay bardağı ılık suda salçayı ezip çözdürün.Tuz,karabiber biraz sıvıyağ koyup karıştırın borcama dizdiğiniz köfteli patlıcanların üstüne dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun...
Sosu için 1 çay bardağı ılık suda salçayı ezip çözdürün.Tuz,karabiber biraz sıvıyağ koyup karıştırın borcama dizdiğiniz köfteli patlıcanların üstüne dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder