ŞEKİLLİ KURABİYE TARİFİ
MALZEMELER:
250 gr margarin veya tereyağ
(oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un (elenmiş)
Üzeri İçin:
150-200 gr istediğiniz bir çikolata
Pasta süsü
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri bir kaba alın.Hamurun kıvamı orta sertlikte olacak şekilde yoğurun.Yoğurduğunuz hamurun üzerine streç film serin bu şekilde üstünden merdaneyle 1 cm kalınlığında açın. (Hamur merdaneye yapışmasın ve izi çıkmasın diye streç filmli halde açıyoruz.) Daha sonra streç filmi çıkarın ve istediğiniz bir kurabiye kalıbı ile hamuru kesin.Pasta spatulası ile hamurdan şekilli çıkan kurabiyeleri alın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin.Tepsinin içinde kurabiyelerin ortasından şekilendirici malzemelerin birinin arkasıyla delik açın.Bu kurabiyelerden iki fırın tepsisi çıkıyor.Önceden ısıtılmış fırında ilk tepsi 180 derecede 20-25 dakikada pişti (hafif pembe olunca alın kurumasınlar) ancak ikinci tepsi 12-15 dakika içinde pişti.Benim tavsiyem kurabiyeler pişerken mutfaktan ayrılmayın her fırında ısı ve zaman ayarı aynı olmuyor.
Kurabiyeler piştikten sonra tepsinin içinde soğumaya bırakın. Benmari usulü erittiğiniz çikolataya kurabiyenin yarısını batırın.Kuruması için kurabiyeleri yağlı kağıtlı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.Çikolata kurumadan üzerini istediğiniz yenilebilir pasta veya kurabiye süsleme malzemeleriyle süsleyin.Çikolataların iyice kuruduğundan emin olmadan tepsiden kaldırmayın.Çikolatalar kuruyunca kurabiyelerin ortasındaki delikten istediğiniz renk kurdele ile fiyonk yapın.
Kavanozlarda bu kurabiyeler kapağını sıkıca kapattınız takdirde uzun zaman dayanıyor. İster kahvenin ister çayın yanında veya çocuklarınıza sütün yanında servis edebilirsiniz.Hem görüntüsü hemde lezzeti güzel.Umarım sizler de dener beğenirsiniz. Afiyette kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder