KIBRIS TATLISI
Güzel bir haftaya başlamak için nefis bir tarif paylaşmak istedim sizlerle.Ne tatlısı yapsam diye düşünenler için galeta unuyla yapılan şerbetli muhallebili değişik bir tatlı, deneyince vazgeçemeyeceksiniz.Bende ilk defa işyerinde öğlen yemeğini yediğimiz küçük şirin aile lokantasında yemiştim.Çok beğendim tarifini aldım ve denedim.Sizinde beğeneceğinizi umarım..
MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker (bir parmak eksik koyun)
1 su bardağı yoğurt (bir parmak eksik koyun)
1 su bardağı sıvıyağ (bir parmak eksik koyun)
1,5 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz (rondoda iyice çekilmiş)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti:
1 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
Muhallebisi:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 kahve fincanı nişasta
2 kahve fincanı un
1 paket toz krem şanti
YAPILIŞI: İlk önce su ve şekeri tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırın.Şerbet kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Çok yoğunlaşmadan 10 dakika sonra limon sıkın 3-4 dakika daha kaynatıp soğumasını için kenarda bekletin.
Keki için şeker ile yumurtaları iyice köpük köpük olana kadar 5-6 dakika çırpın.Sonra içine sırayla diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.Yağlamış olduğunuz dikdörtgen borcama kek hamurunu dökün.Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 25-30 dakika kontrollü olarak kızara kadar pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten (1-2 dakika) sonra şerbetini dökün içine çekmesi için kenarda bırakın.
Muhallebi için, krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Pişen muhallebinin altını kapatın ve ılınmaya bırakın.Ilınınca muhallebiye toz krem şantiyi ekleyerek mikserle 4-5 dakika çırpın.Muhallebiyi şerbetini çekmiş tatlının üzerine iyice yayın.
Tatlıyı buzdolabında bir kaç saat dinlendirin ve istediğiniz şekilde (hindistan cevizi,fındık,fıstık,ceviz) süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder