FIRIN POŞETİNDE TAVUKLU PATATES
Lezzetli bir akşam yemeği için pratikliği ile mutfağımızın kurtarıcı yemeklerindendir.Biz çalışan hanımlar için kolay hazırlanabilen hem de lezzetinden emin olacağınız bir mükemmel bir yemek.
MALZEMELER:
6 adet tavuk pirzola (kemiksiz)
2 adet patates
1 adet soğan
2 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz biber
2 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz biber
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI: Tavukları iyice yıkayın, geniş bir kaba alın.Patatesleri soyun,yıkayın ve elma dilimi gibi dörde beşe bölüp tavukların üzerine ekleyin.Soğanları piyazlık yarım ay şeklinde doğrayın, sarımsakları soyun kabın içine koyun. Baharatları, salçayı, yağı ve tuzu ekleyip malzemeleri kaşıkla iyice karıştırıp,malzemelerin birbiriyle karışmalarını sağlayın.
Tüm malzemeleri fırın poşetine yerleştirerek, poşeti iyice sallayın,poşetin ağzını bağlama aparatı ile bağlayın. Kürdan veya çatal ile poşetin bir kaç yerinden delik açtıktan sonra fırın kabına alın.
Fırınınızı önceden 200 derceye ayarlayın, yaklaşık 1 saat tavuk ve patatesler kızarıncaya kadar fırınlayın.İsterseniz fırın poşetini keserek tavuğun daha iyi kızarması için 10-15 dakika daha pişirmeye devam edebilirsiniz.
Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder