KIYMALI PATATES YEMEĞİ
Kıymalı patates yemeğini çok severim.Bana sanki çocukluğumu hatırlatıyor.Annem evde bize hep yapardı.Bende oğluma yapardım o da çok severek yerdi.Oğlum şimdi Amerika'da geldiği zaman yapıyorum.Hatta bana anne bu yemeğin tadı senelerdir nasıl değişmiyor diye soruyor.Bu akşam yemeği yaparken oğlumu andım hatta akşam eşimle yemekte konuştuk.Ardından yemekten sonra oğlum aradı ama canı ister diye ona sevdiği yemeği yaptığımı söyleyemedim.Neyse gelelim yemeğimizin tarifine,
MALZEMELER:
5 tane patates
100-150 gr kıyma
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı margarin
100-150 gr kıyma
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı margarin
1 tane iri soğan
2 tane orta boy domates
2 tane yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı veya 1 tane kesme şeker
1-2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı veya 1 tane kesme şeker
1-2 su bardağı sıcak su
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:Öncelikle malzemeleri hazırlayalım.Patatesleri soyup kararmaması için suyun içinde bırakın.Kullanacağınız zaman kuşbası veya yuvarlak doğrayın. Domatesleri küp küp kesin.Biberleri çekirdeklerinden ayıklayın ve yemeklik doğrayın.
Yayvan bir tencereye yağları alın ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun.Biberleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
Soğanların üzerine kıymayı ekleyin topaklanmaması için kıymaları kaşıkla ezdirerek kavurun.
Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
Kıymanın rengi değişince domatesleri ilave edip,karıştırın.
Salçadan sonra patatesleri ilave ederek karıştırın, kıymalı harçla patatesin tadının birbirine geçmesini sağlayın.Sonunda yemeğe patatesler görünecek kadar sıcak su, tuz,karabiber ve şekeri ekleyin.
Patatesleri ezmeden ara sıra karıştırarak (pişip pişmediğini çatal batırarak kontrol edin) 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder