19 Eylül 2014 Cuma

                   

                        KIYMALI PATATES YEMEĞİ

Kıymalı patates yemeğini çok severim.Bana sanki çocukluğumu hatırlatıyor.Annem evde bize hep yapardı.Bende oğluma yapardım o da çok severek yerdi.Oğlum şimdi Amerika'da geldiği zaman yapıyorum.Hatta bana anne bu yemeğin tadı senelerdir nasıl değişmiyor diye soruyor.Bu akşam yemeği yaparken oğlumu andım hatta akşam eşimle yemekte  konuştuk.Ardından yemekten sonra oğlum aradı ama canı ister diye ona sevdiği yemeği yaptığımı söyleyemedim.Neyse gelelim yemeğimizin tarifine,


                                                    MALZEMELER:
                                              
                                                    5 tane patates
                                                    100-150 gr kıyma 
                                                    5 yemek kaşığı  sıvıyağ
                                                    1 tatlı kaşığı margarin
                                                    1 tane iri soğan
                                                    2 tane orta boy domates
                                                    2 tane yeşil sivri biber
                                                    1 yemek kaşığı domates salçası
                                                    1 tatlı kaşığı biber salçası
                                                    1 tatlı kaşığı tuz
                                                    1 çay kaşığı veya 1 tane kesme şeker 
                                                    1-2 su bardağı sıcak su
                                                    1/2 çay kaşığı karabiber


YAPILIŞI:Öncelikle malzemeleri hazırlayalım.Patatesleri soyup kararmaması için suyun içinde bırakın.Kullanacağınız zaman kuşbası veya yuvarlak doğrayın. Domatesleri küp küp kesin.Biberleri çekirdeklerinden ayıklayın ve yemeklik doğrayın.



Yayvan bir tencereye yağları alın ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun.Biberleri ilave ederek kavurmaya devam edin.


Soğanların üzerine kıymayı ekleyin topaklanmaması için kıymaları kaşıkla ezdirerek kavurun.
 
                            Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.

                          Kıymanın rengi değişince domatesleri ilave edip,karıştırın.

Domatesler suyunu çekince salçaları ilave edin ve salçanın kokusu gidene kadar kavurun.

Salçadan sonra patatesleri ilave ederek karıştırın, kıymalı harçla  patatesin tadının birbirine geçmesini sağlayın.Sonunda yemeğe patatesler görünecek kadar sıcak su, tuz,karabiber ve şekeri ekleyin.
Patatesleri ezmeden ara sıra karıştırarak  (pişip pişmediğini çatal batırarak  kontrol edin) 15-20 dakika pişirin.

                          Yemek piştikten sonra ocaktan alıp, sıcak olarak servis yapın.

                                               Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...