MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ (MOR ERİK)
Hepinizin günü aydın olsun güzel bir hafta geçirmenizi dilerim.Haftaya tatlı başlayalım dedim.Bu ay mürdüm eriği zamanı ve bizim evde kahvaltı çok seviliyor, o yüzden yazın çeşit çeşit reçeller yapıyorum.Ancak reçeli yapma nedenimiz biraz farklı düşünün, kahvaltıya ve boğazımıza nasıl düşkünüz.Aniden düşünüp hafta sonu teyzemle Ankara'ya kızına gitmeye karar verdik. Akşam otobüsü ile yola çıktık Bolu'da mola verdik. O sırada teyzem mola yerinden mürdüm eriği aldı orada reçel yaparız dedi.Kızı okulu yeni bitirdi çalışıyor tatlı şeyleride çok sevmiyor belki evinde yoktur, yapalım biz yeriz dedi.Tabi gece geç gittik sohbet muhabbet derken gece uzadı.Teyzem ertesi sabah erkenden kalkıp kahvaltıya kadar reçeli pişirmiş ve bizde kahvaltıda afiyetle yedik.Lafı çok uzatmadan lezzetli reçelin tarifine geçeyim.
MALZEMELER:
1 Kg mürdüm eriği
3,5 su bardağı toz şeker (700 gr)
2,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
1/2 çay kaşığı tereyağ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder