SUCUKLU MİLFÖY BÖREĞİ
MALZEMELER:
1 Paket milföy hamuru
Yarım kangal sucuk
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
Çörek otu
YAPILIŞI:
Milföylerinizi oda sıcaklığına gelene kadar (20-30 dakika) bekletin.Her bir milföyün ortasına küçük küçük doğradığınız sucuklardan 2-3 dilim sucuk koyun üçgen veya kare olacak şekilde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye milföyleri dizin.180 derece fırında 30 dakika kadar kontrol ederek pişirin.Sucuk yerine salam ve sosis kullanabilirsiniz.Eğer isterseniz kaşar peynirini rendeleyip içine koyabilirsiniz.
Yapması kolay pratik bir börek ancak sıcak olarak ikram etmenizi tavsiye ederim.Çünkü soğuyunca pek güzel olmuyor. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder