VİŞNE REÇELİ 25 DAKİKADA
MALZEMELER
1 Kg vişne
1.5 Kg şeker
1 su bardağı su
Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Vişnelerinizi güzelce yıkayın reçel yapacağınız tencereye alın.
Üzerine 1 bardak su ilave edip kaynamaya bırakın, fokurdamaya başlayınca 15 dakika kaynatın. Daha sonra vişnelerin üstüne 1.5 kg şeker koyup kaynayınca 7 dakika daha kaynatın, sonunda limon sıkıp 3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Not:Ben vişnenin çekirdeklerini çıkartmadım ama siz isterseniz özel aletler var çıkarabilirsiniz.Reçeli karıştırırken tahta kaşık kullanın.Reçeli soğuyana kadar tencerede bırakın ve iyice soğumadan kapağını kapatmayın.Bulaşık makinesinde yıkanmış kavanozlara boşaltın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder