KANDİL SİMİDİ
Biraz kandilden sonra gibi oldu ama kusuruma bakmayın.Ben çalışıyorum bu arada ev hanımıyım bu koşturmaca içinde vakit bulduğumda bloğumu yazıyorum.
HAMUR İÇİN MALZEMELER:
- 1 Paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un
Susam veya çörekotu
Kandil Simidinin Yapılışı:
Yumurta sarısı ve un hariç bütün malzemeleri karıştırın,sonra unu azar azar ilave edin, kulak memesi kıvamında hamur olacak iyice yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde veya tezgah üzerinde uzun parmak şeklinde şeritler yapıyoruz sonra iki ucu daire şeklinde birleştirip elimizle düzeltiyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklarla yerleştiriyoruz.
Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp susam veya çörekotu serpiyoruz önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar veye 15-20 dakika pişiriyoruz. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder